Mobiliteit en Verkeer

Asfaltwerken E314 aan afrit Houthalen-Helchteren

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert deze week asfaltherstellingen uit op de E314 in de richting van Leuven, ter hoogte van de afrit 29 Houthalen-Helchteren. Die werken nemen twee nachten in beslag op woensdag en donderdag. Het verkeer zal er tussen 20u en 5u over één rijstrook moeten. De afrit blijft steeds bereikbaar.

Over een strook van 700m vlak voor de afrit 29 Houthalen-Helchteren wordt de toplaag asfalt van de rechtse rijstrook vernieuwd. Verderop zullen ook enkele vakken van de rechtse rijstrook vernieuwd worden. De werken vinden waarschijnlijk plaats tijdens de nachten van woensdag 27 en donderdag 28 februari 2019. Aangezien asfaltwerken weersgevoelig zijn, kan de planning nog schuiven.

Nachtwerk ter hoogte van Heusden-Zolder

Op de E314 ter hoogte van Heusden-Zolder gaan ook de voorbereidingen voor de aanleg van de derde rijstrook verder. De komende weken zal er ’s nachts gewerkt worden aan doorsteken in de middenberm. Daarbij wordt één rijstrook ingenomen met een mobiele werf, dit in beide richtingen. Vanaf vrijdagavond 8 maart zal het verkeer er op 2x2 versmalde rijstroken worden gezet, op één kant van de snelweg.