Mobiliteit en Verkeer

Asfaltwerken op Weg naar Helchteren in Oudsbergen

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt deze week gedeelten van het wegdek van de Weg naar Helchteren (N719) in Oudsbergen. Een zone van 1,6 km in Meeuwen wordt donderdag- en vrijdagnacht afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Deze werken waren initieel eind september voorzien, maar werden toen uitgesteld wegens de slechte weersomstandigheden. Op de N719 Weg naar Meeuwen in Peer werd in die periode wel een gedeelte van het wegdek vernieuwd.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen en ook nieuwe markeringen aanbrengen. De werfzone op de Weg naar Helchteren in Meeuwen bevindt zich van het kruispunt met de Peerderbaan tot en met het kruispunt met de Wilgenstraat/Kriekenbergstraat.

Minderhinder-maatregelen: nachtwerk en omleiding

Donderdag- en vrijdagnacht wordt er telkens tussen 20.00 uur en 06.00 uur gewerkt op de Weg naar Helchteren. Om de verkeershinder te beperken, wordt er ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt. De werfzone zal tijdens de werken worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een omleiding aangegeven. Fietsers en voetgangers zullen geen hinder ondervinden van deze werken.