Gezondheid

AZ Vesalius in Tongeren start met vaccinatie ziekenhuispersoneel

Het Vesalius Ziekenhuis, met campussen in Tongeren en Bilzen, is vandaag gestart met de vaccinaties van het ziekenhuispersoneel. De eerste 200 vaccins zijn voor de verpleegkundigen en artsen van de afdelingen spoedgevallen en intensieve zorgen, en voor de COVID-diensten.

Jean-Marie Boulogne, hoofdverpleegkundige van de dienst intensieve zorgen, kreeg deze morgen als eerste personeelslid zijn prik. “Ik ben er heel blij mee, omdat het ons perspectief biedt om terug te gaan naar een normale manier van leven, en ook een normale manier van werken”, vertelt Boulogne. 

Het ziekenhuis heeft een 200-tal vaccins om de eerste personeelsleden te vaccineren. Een moment waar iedereen naar heeft uitgekeken. “De collega’s hebben zich in groten getale ingeschreven en het enthousiasme waarmee ze voor hun vaccin komen, is mooi om te zien”, zegt hoofdarts Alex Breugelmans. “We hopen dan ook dat de volgende vaccins niet te lang op zich laten wachten, zodat we al onze personeelsleden kunnen inenten én dat ook de brede bevolking snel aan de beurt is.”