Nieuws

Beringen beveiligt bikepark Avonturenberg na valpartijen

De stad Beringen gaat het bikepark op de Avonturenberg extra beveiligen na een reeks zware valpartijen. Zondagmiddag kwam er nog een fietser ongelukkig ten val op het parcours. Het slachtoffer viel op zijn hoofd en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. “Mountainbike is geen sport zonder risico’s en de hoogteverschillen maken het nog spectaculairder. Als echter blijkt dat we de infrastructuur veiliger kunnen inrichten en zo ongevallen kunnen voorkomen, laten we dat niet aan ons voorbijgaan”, vertelt schepen van Sport Tijs Lemmens (VOLUIT).

Concreet verlengt de stad in het skillpark de aanloop naar de hoogste dirtjump en wordt de landing vlakker, zodat er meer ruimte is om fouten te corrigeren. Daarnaast wordt de signalisatie duidelijker met afgebakende routes. Ook maken de dranghekken plaats voor duurzaam hekwerk, opdat wandelaars zien waar ze mogen komen. Ten slotte zal bij de start van de endurolijnen het niveau vermeld staan.

“Als stad zijn we al langer op de hoogte van de risico’s en ongevallen en doen we er alles aan om de paden te onderhouden. Toch blijft voorzichtigheid van de sporters nodig”, aldus schepen Lemmens. “Op de Avonturenberg is een helm dragen altijd al verplicht geweest en met een verkennende rit aan een matig tempo kan je ongevallen voorkomen.”