Nieuws

Beringse schepen roept op: "Wees hoffelijk voor elkaar in Beringse bossen"

door Margo Ombelets

Tijdens de verscherpte coronamaatregelen kiezen veel mensen voor een wandeling in de natuur, zo ook in Beringen. "Een terechte keuze", vindt schepen van sport Tijs Lemmens. "Maar soms delen wandelaars en mountainbikers dezelfde paden, wat tot conflictsituaties kan leiden en daar lezen we toch meer en meer klachten over." 

De Beringse schepen vraagt daarom meer hoffelijkheid van wandelaars en fietsers. "Jouw aanwezigheid aankondigen door op voorhand andere wandelaars of mountainbikers te begroeten, is een heel eenvoudige manier om dezelfde route te delen en je tocht rustig verder te zetten."

Niet wandelen op mountainbikeroutes
Blijkbaar zijn er ook mensen die wandelen op routes die voorbehouden zijn voor mountainbikers. Ook daar doken er de laatste tijd problemen en frustraties op. De schepen vraagt daarom aan de wandelaars om zich niet op de routes van de fietsers te begeven. "Ik wil ook even de aandacht vestigen op de Avonturenberg. Verschillende paden zijn er voorbehouden voor mountainbikers, en dus niet toegankelijk voor wandelaars omwille van de veiligheid van zowel de mountainbikers als de wandelaars. Ook hierover ontvangen we heel wat meldingen", vervolgt Tijs Lemmens.

Honden aan de leiband
En ook hondeneigenaars moeten zich aan de regels houden. "Tenslotte wil ik iedereen erop wijzen dat het verplicht is om honden aan de leiband te houden wanneer je gaat wandelen, ook in de bossen. Enkel in de afgebakende hondenlosloopzones in de Leemstraat, in de Orgelwinningstraat en in het Park van Beverlo mogen ze vrij ravotten. Je eigen hond kan heel braaf en sociaal zijn, maar dat weet een vreemde niet altijd, waardoor er al eens een meningsverschil kan ontstaan. Bovendien hebben heel wat mensen en kinderen schrik van honden. Daarom mijn oproep om rekening te houden met elkaar, dan kunnen we allemaal samen genieten van het weinige dat vandaag nog kan!"