Media en Cultuur

‘Bilzen Feest’ pakt uit met Vlaamse topaffiche

Op zaterdag 9 juli is het in Bilzen opnieuw tijd voor 'Bilzen Feest'. Het sfeervolle muziekfestijn naar aanleiding van de Vlaamse feestdag pakt ook dit jaar uit met een droomaffiche in het genre. Bilzen zet de Vlaamse feestdag dit jaar twee dagen op voorhand in met optredens van John Terra, Willy Sommers, Get Ready en niemand minder dan Lisa del Bo.

Sinds 2014 geeft de stad de 11 juli-viering een totaal nieuwe invulling. Schepen van evenementen Griet Mebis: “Gezien het succes van de voorbije jaren gaan we verder op de ingeslagen weg samen met een hele resem Vlaamse muzikale helden. Jong en oud kan op zaterdag 9 juli afzakken naar Bilzen voor een gratis avond topentertainment!”

"We willen laten zien dat Bilzen fier is op haar Vlaamse roots. Daarom trekken we de Vlaamse feestdag open voor iedereen", vervolgt burgemeester Frieda Brepoels. "'Bilzen Feest' belooft opnieuw een uiterst gezellige namiddag én avond voor de hele familie te worden."Vanaf 16 uur is er animatie voor de kinderen, met springkastelen en grime. Om 19 uur trapt John Terra het feest helemaal op gang. Rond 20 uur is het de beurt aan lokale nachtegaal Lisa del Bo en vervolgens om 21.20 uur aan Willy Sommers, nog steeds één van de absolute sterkhouders van het Vlaamse levenslied. Tenslotte zorgen de jongens van Get Ready – dé absolute tieneridolen van de jaren negentig – vanaf 22.20 uur voor vuurwerk op het podium.

Ook op de Vlaamse feestdag zelf krijgen de stembanden in Bilzen geen rust. Zin in Zang organiseert op maandag 11 juli om 20 uur een meezingavond vol Vlaamse muziek en woordkunst in zaal Concordia. Eén dag eerder kan men om 11 uur een Vlaamse eucharistieviering meevieren in de Sint-Mauritiuskerk met aansluitend een aperitiefconcert, eveneens in zaal Concordia, op initiatief van de 11-juli werkgroep Bilzen.