Politiek

Bilzen-Hoeselt, Biesen, Bivelen of Demershoven. Dit wordt de naam van de fusiegemeente

Bilzen-Hoeselt, Biesen, Bivelen of Demershoven. Dat zijn de vier mogelijke namen van de fusiegemeente. De uiteindelijke keuze is van de inwoners.

De shortlist wordt door de beide gemeentebesturen bekendgemaakt nadat de inwoners allemaal de kans hebben gekregen om een voorstel in te dienen. "Een adviesgroep ging deze zomer aan de slag met alle suggesties. Zij beoordeelden deze lijst en bezorgden een kortere versie met onderbouwd advies aan beide schepencolleges. Dit hebben we meegenomen bij de opmaak van de shortlist. Daarnaast hebben we de afgelopen periode geluisterd naar onze inwoners, ondernemers en belanghebbenden en alle voor- en nadelen zorgvuldig afgewogen. Zo zijn beide colleges unaniem gekomen tot deze vier opties," aldus burgemeester Bruno Steegen (Open Vld, Bilzen) en Werner Raskin (Open Vld, Hoeselt).

Er werden maar liefst 1500 suggesties verwerkt. Wat de definitieve naam zal worden, wordt beslist op 15 oktober. Vanaf 25 september zal iedereen via de website kunnen stemmen op de verschillende opties. Op 15 oktober volgt de feestelijke bekendmaking van de nieuwe naam op de site van Alden Biesen.