Nieuws

Brand vernielt catering van Hogeschool PXL

Vannacht rond 4 uur is er brand uitgebroken in de ontvangstruimte van het magazijn van de catering van Hogeschool PXL aan de Elfde-Liniestraat in Hasselt. In de keuken is de schade aanzienlijk. De rest van het gebouw bleef gevrijwaard.

Een wandelaar in het Kapermolenpark had de brand opgemerkt en alarmeerde de brandweer. Deze had de brand snel onder controle en zorgde ervoor dat de schade beperkt bleef tot de ontvangstruimte en een klein gedeelte van de grootkeuken. De brandweer gaf na een grondige controle het gebouw vrij om te openen. 

Rudy Rampelberg licht toe: ‘De toestellen van onze catering kunnen momenteel nog niet allemaal terug in gebruik worden genomen. Maar we hebben snel geanticipeerd door om te schakelen van onze dagmenu naar een barbecue vanmiddag zodat onze studenten er geen hinder van zullen ondervinden tijdens hun examenperiode. Tot slot werden er ook voor de externe bezoekers van het congrescentrum de nodige oplossingen getroffen zodat hun activiteiten gewoon kunnen doorgaan.'