Sport

Internationale toppers komen naar Hasselt voor Belgian Darts Gala

Op donderdag 12 oktober vindt in de Trixxo Arena in Hasselt de eerste editie van het Belgian Darts Gala plaats. Geen traditioneel tornooi, maar een gala-avond waarbij Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts en internationale topdarters zoals Michael Smith en Michael van Gerwen het met en tegen elkaar zullen opnemen in een dartsexhibitie. 

Op het Belgian Darts Gala wordt letterlijk de rode loper uitgerold voor de crème de la crème van de Belgische dartswereld én voor enkele van ’s werelds beste en bekendste spelers. Dimitri Van den Bergh (PDC 10) en Kim Huybrechts (PDC 29) worden uitgedaagd door de Nederlandse drievoudige wereldkampioen Michael van Gerwen (PDC 3), diens landgenoot Dirk van Duijvenbode (PDC 12), de Engelse regerende wereldkampioen Michael Smith (PDC 1) en de bekendste vrouwelijke darter op het circuit, de Engelse Fallon Sherrock.

Deze zes topdarters nemen het in een pro tornooi tegen elkaar op. Daarnaast zullen ze aan de zijde van dartende BV’s ook een duotornooi spelen. Na afloop gaat het feest verder met een officiële afterparty in de Versuz, op wandelafstand van de Trixxo Arena.

Kim Huybrechts kijkt er alvast naar uit: “Het is ook voor mij eens wat anders en voor het Belgische dartspubliek wordt het zonder twijfel een geweldige avond. Voor mij blijft het wel een competitie die ik wil winnen. Als ik aan een BV gekoppeld wordt, mag dat zeker een voetballer zijn. Als Antwerp-supporter zou Toby Alderweireld aan mijn zijde wel heel tof zijn!”

Naast een sportief en muzikaal spektakel wordt het Belgian Darts Gala ook een feestelijke awardshow met de uitreiking van verschillende prijzen.