Nieuws

Zuhal Demir investeert meer dan half miljoen euro in 15 Limburgse logies

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) investeert via Toerisme Vlaanderen meer dan een half miljoen euro in betere infrastructuur voor 15 Limburgse logies. Door de coronacrisis zullen heel wat mensen hun zomervakantie waarschijnlijk in eigen land doorbrengen. “Op deze manier versterken we ons Limburgs logiesaanbod en bereiden we ons voor op de herstart van de toeristische motor”, zegt Demir.

In totaal investeert de minister 535.369 euro in 15 Limburgse logies. Het geld dient als steun voor uitbaters om werk te maken van een betere infrastructuur, zoals kind- en familievriendelijke voorzieningen, volledig toegankelijke en zorgspecifieke infrastructuur en voorzieningen voor kampeerauto’s. Onder andere camping Goolderheide in Bocholt, Recreatieoord Wilhelm Tell in Oudsbergen en Vakantiepark Molenheide in Houthalen-Helchteren krijgen een budget van 50.000 euro toegekend.

“Door de coronacrisis zal de Vlaming de komende zomer toerist zijn in eigen land en al het moois ontdekken dat onze regio rijk is. Het verheugt mij dan ook om vast te stellen dat er beduidend meer dossiers werden ingediend dan vorig jaar”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. “Daaruit concludeer ik dat onze toeristische ondernemers de armen niet laten zakken en zelfs in zeer moeilijke omstandigheden de moeite willen doen om hun logies nog verder te verbeteren.” Normaal gezien was er via Toerisme Vlaanderen een budget van 1,5 miljoen euro voorzien om de uitbaters van 69 logies in Vlaanderen te ondersteunen. De minister heeft dat budget nu met een half miljoen verhoogd tot 2 miljoen euro. “Op die manier kunnen we alle mensen die een dossier hebben ingediend financieel ondersteunen”, besluit Demir.