Media en Cultuur

Dit zijn de genomineerden voor de Limburgse Cultuurprijs

De provincie Limburg reikt dit jaar twee Limburgse Cultuurprijzen uit, één aan een persoon en één aan een organisatie of vereniging. Uit alle kandidaturen selecteerde de jury 6 personen en 6 organisaties. Het publiek kan van 1 tot 21 september mee stemmen op beide shortlists via www.limburgsecultuurprijs.be

De oproep om kandidaten voor te stellen voor de Limburgse Cultuurprijs leverde iets meer dan 80 dossiers op, waarvan ongeveer de helft personen en de helft organisaties. De jury heeft uit de dossiers 6 personen en 6 organisaties geselecteerd voor de shortlists. Gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens: “De genomineerden komen uit uiteenlopende disciplines, hebben elk hun specifieke groeiverhaal, worden erkend door pers en publiek in heel Vlaanderen en daarbuiten. Ze werken vernieuwend, blijven trouw aan zichzelf én weten heel wat anderen te inspireren.”

“De mooie shortlists tonen mij vooral dat we zeer trots mogen zijn op wat er in Limburg ontstaat en bestaat, dat onze provincie letterlijk en figuurlijk ruimte biedt voor artistieke creatie, creativiteit stimuleert en cultureel ondernemerschap ondersteunt. Ik roep iedereen graag op om hun fierheid te tonen én mee te stemmen op www.limburgsecultuurprijs.be ,” concludeert gedeputeerde Philtjens.

De genomineerde organisaties zijn: Absolutely Free Festival, Alley, B-Classic, Het Nieuwstedelijk, Musica en Rock Herk. De genomineerde personen zijn: Michel Bisceglia, Stefan Brijs, Brecht Evens, Guy Joosten, Arnoud Raskin en Jan Swerts. Van 1 september tot 21 september 2017 kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete persoon en organisatie op www.limburgsecultuurprijs.be, waar twaalf filmpjes iets meer vertellen over de achtergrond, het parcours en de plannen van elke genomineerde.