Nieuws

Dit moet volgens inwoners de nieuwe naam van fusiegemeente Bilzen en Hoeselt worden

Bilzen-Hoeselt, Biesen, Demershoven of Bivelen. Eén van deze opties zal de naam worden van de nieuwe fusiegemeente Bilzen en Hoeselt. Maar volgens de handelaars in de beide gemeenten is er maar één logische keuze: Bilzen-Hoeselt. Ze roepen daarom ook op om massaal te stemmen op die naam. Ze starten zelfs een eigen stemcampagne.

Vanaf volgende week maandag mogen inwoners van Bilzen en Hoeselt stemmen op de nieuwe naam van de fusiegemeente Bilzen en Hoeselt. De keuzes zijn: Bilzen-Hoeselt, Biesen, Demershoven en Bivelen. Volgens de handelaars in Bilzen én Hoeselt is er geen twijfel mogelijk. Volgens hen moet het namelijk Bilzen-Hoeselt worden. Ze starten daarom een affichecampagne en roepen alle inwoners in om op de naam Bilzen-Hoeselt te stemmen. "Uit respect voor elkaar," klinkt het.

Tussen 25 september en 9 oktober kunnen alle inwoners vanaf 12 jaar stemmen op hun favoriet. Dat kan zowel online als aan één van de onthaalbalies van de gemeenten. Op 15 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.