Nieuws

Dit weekend mag je weer zwemmen in de Paalse Plas

door Margo Ombelets

Deze week krijgen we waarschijnlijk te maken met de eerste hittegolf van het jaar. En dat terwijl de zwembaden nog niet open mogen. Vanaf deze zaterdag mag je wel weer zwemmen in de zwemzone van de Paalse Plas. Dat laat de stad weten in een persbericht.

De heropening gaat gepaard met heel wat veiligheidsmaatregelen in het kader van het coronavirus. Om toegangscontrole op mooie zomerdagen mogelijk te maken zal de lig- en zwemzone, inclusief piratenspeeltuin, met hekwerk afgebakend zijn. Parking, fietscafé en watersportzone blijven altijd bereikbaar. Tijdens de eerste weken worden er maximum 400 bezoekers tegelijkertijd toegelaten. Er wordt ook op toegezien dat de 1,5 meter afstand nageleefd wordt. Eens het maximum aantal bezoekers bereikt is, zullen de volgende bezoekers de toegang geweigerd worden.

Schepen van recreatie Jessie De Weyer benadrukt dat een dosering van het aantal bezoekers cruciaal is om de richtlijnen te kunnen respecteren. "Voor een maximale spreiding hebben we de uren waarbinnen gezwommen kan worden ook uitgebreid." Er mag bij groene vlag gezwommen worden van 10.00 tot 21.00 uur. Daarnaast wordt er ook buitensanitair voorzien. "Ook via communicatie ter plaatse, in de vorm van affiches en pictogrammen, vragen we onze bezoekers uitdrukkelijk om de veiligheids- en afstandsregels na te leven," aldus de schepen. Voor drukke en warme dagen zullen veiligheidsagenten hier mee op toezien. De situatie op het terrein wordt permanent opgevolgd.