Justitie

Riemstenaar krijgt 8 jaar cel voor moordpoging op agenten

Een 42-jarige man uit Riemst krijgt 8 jaar cel voor een moordpoging op agenten van de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst. De feiten dateren van 13 maart 2021.

De dronken man opende 's avonds tijdens een echtelijke ruzie het vuur op twee politieagenten die zijn woning aan de Trinellestraat in Millen binnendrongen. Daarna liep hij naar de eerste verdieping om vervolgens nog vier keer te schieten richting het politievoertuig dat voor zijn deur geparkeerd stond. Er vielen als bij wonder geen gewonden. De man gaf zich uiteindelijk over.

De Riemstenaar moest vandaag voor de correctionele rechtbank in Tongeren verschijnen. Voor poging tot moord kreeg de veertiger een celstraf van zeven jaar. Daar kwam nog eens een jaar bovenop voor verboden wapendracht en het toebrengen van slagen aan zijn echtgenote en zoontje. Naast de gevangenisstraf moet de man ook nog schadevergoedingen betalen aan de zes betrokken agenten. De twee politiemannen die in de woning onder schot werden genomen, krijgen elk 5.000 euro. De vier anderen krijgen tussen de 750 en 1.500 euro toegekend.

Herbekijk hier het verslag van de schietpartij uit het TVL Nieuws van 14/03/2021: