Justitie

Drugsdealer op heterdaad betrapt in Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft een drugsdealer op heterdaad kunnen betrappen aan de Sint-Truidersteenweg in Hasselt. Tijdens een huiszoeking werden er dealershoeveelheden heroïne en cocaïne gevonden. De 57-jarige man werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Een ploeg van de politie Limburg Regio Hoofdstad was eerder deze week getuige van een drugsdeal aan de Sint-Truidersteenweg, in de omgeving van het stadscentrum van Hasselt. Zowel de afnemer als de dealer werden onderschept. De dealer was in het bezit van een aanzienlijke som cash geld.

De politie besloot om een huiszoeking uit te voeren in de woonst van de dealer. Daarbij werd een drugshond van de federale politie ingezet. In de woning van de verdachte werden dealershoeveelheden drugs aangetroffen. Het ging om 75 gram heroïne en 18 gram cocaïne.

De verdachte, een 57-jarige man uit Hasselt, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Deze besliste om hem aan te houden. De afnemer kreeg een proces-verbaal voor het bezit van verdovende middelen.