Justitie

Drugsdealer op heterdaad betrapt in Herk-de-Stad

door Margo Ombelets

Vorige week kon de politie Limburg Regio Hoofdstad een drugsdealer op heterdaad betrappen in het centrum van Herk-de-Stad. Tijdens een huiszoeking werd er niet enkel een dealershoeveelheid ketamine aangetroffen, maar ook een som geld. De 21-jarige man werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Na verschillende meldingen van overlast in het centrum van Herk-de-Stad hield de politie Limburg Regio Hoofdstad gerichte controles. Tijdens één van deze controles merkte de politieploeg verdachte gedragingen op in de Zoutbrugstraat. De ploeg was getuige van een drugsdeal en kon zowel de twee afnemers als de dealer onderscheppen.

Er werd beslist om een huiszoeking uit te voeren in de woonst van de verdachte. Tijdens deze zoeking werden er zowel verdovende middelen als een som geld gevonden. Het ging om 330 gram ketamine.

De verdachte, een 21-jarige man van Herk-de-Stad, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Deze besliste om hem aan te houden. De twee afnemers kregen elk een proces-verbaal voor het bezit van verdovende middelen.