Mobiliteit en Verkeer

E314 in Lummen donderdagnacht afgesloten voor plaatsing nieuw verkeersbord

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat een nieuw verlicht verkeersbord plaatsen op de E314 richting Nederland aan het Klaverblad in Lummen. Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag zal de snelweg daarom worden afgesloten tussen 23 en 3 uur. Het verkeer volgt een plaatselijke omleiding tot aan een volgende oprit.

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst een nieuw inwendig verlicht verkeersbord, dat de rijrichtingen en rijstroken aangeeft voor het Klaverblad. Eind vorig jaar werden er al een aantal nieuwe verlichte verkeersborden geïnstalleerd rondom het Klaverblad. Deze week zal dat op de E314 richting Nederland gebeuren.

Deze werken vinden plaats tijdens de nacht van donderdag op vrijdag. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de autosnelweg komende van Leuven in de richting van het Klaverblad dan tijdelijk afgesloten tussen 23 en 3 uur. Vanaf 21 uur wordt er plaatselijk al één rijstrook ingenomen op de snelweg, ter hoogte van de werfzone.

Omleiding

Het verkeer op de snelweg wordt aan de afrit 26 Lummen-centrum van de snelweg geleid, en zal vervolgens een lokale omleiding via de gewestwegen tot een eerstvolgende oprit volgen. Ook de oprit richting Klaverblad wordt tijdelijk afgesloten.

(Foto: Agentschap Wegen en Verkeer)