Nieuws

Eerste hittegolf van 2020 op komst?

door Margo Ombelets

Vanaf volgende week schiet het kwik de hoogte in. En daardoor groeit de kans op een zeldzame hittegolf in juni. De temperatuur loopt volgende week op tot boven de 30 graden, en dat misschien zelfs voor meerdere dagen na elkaar.

"Op de weerkaarten is reeds enkele dagen een trend richting tropische temperaturen te zien. Dinsdag geraken we er waarschijnlijk nét niet, maar vanaf woensdag zou het meerdere dagen op rij meer dan 30 graden kunnen worden. Dit betekent meteen ook dat de eerste hittegolf van deze zomer op de kaarten staat," schrijft weerman Ruben Weytjens op zijn website. Echt zeker is dat nog niet, maar de kans zit er wel in. "Of we werkelijk dagelijks aan meer dan 30 graden zullen geraken ligt momenteel ook nog niet helemaal vast. Maar dat het zeer warm wordt, staat wel vast."

De laatste dagen kregen we te maken met plaatselijk hevige regenbuien en onweders, en ook vandaag kan dat nog het geval zijn. Maar van dinsdag 23 juni tot en met zaterdag 27 juni moeten we alvast geen regen meer verwachten.