Nieuws

Engie heeft plannen voor nieuwe windturbine in Beringen

Engie heeft plannen voor een nieuwe windturbine op het industrieterrein Ravenshout in Beringen. Het energiebedrijf wil in samenwerking met Borealis een turbine plaatsen met een vermogen van 3,6 megawatt, wat neerkomt op het energieverbruik van zo’n 2.050 gezinnen. Volgens de planning start de bouw in 2023 en is in juli 2023 de ingebruikname voorzien.

“Omdat Engie zich ervan bewust is dat buurtbewoners bij dergelijke windturbinedossiers vragen kunnen hebben, organiseren ze een digitale infosessie. De bewoners in de onmiddellijke omgeving zijn al via de post op de hoogte gebracht, maar uiteraard kan iedereen die wil de infosessie bijwonen en eventuele vragen die avond al stellen”, vertelt schepen van Milieu Tijs Lemmens (VOLUIT). “Normaal gezien start het openbaar onderzoek in de zomervakantie. Aangezien veel mensen dan op vakantie zijn en we zo veel mogelijk mensen willen informeren, houdt Engie deze infosessie nog voor de vakantie.”

De digitale infosessie vindt op maandag 28 juni plaats van 19.00 tot 20.30 uur en kan je volgen via engie.be/beringen-borealis. Wie de sessie niet digitaal kan volgen, kan dit laten weten via milieu@beringen.be. Na afloop van de infosessie komt op engie.be/beringen-borealis een presentatie die het project samenvat. Voor specifieke vragen kan je met Engie contact opnemen via renewableadministration@engie.com of op 0494 66 40 33.