Gezondheid

Geen lange wachttijden meer bij digitale reservelijst Qvax

De lange wachtrij op het onlineplatform Qvax.be, waar men zich kan inschrijven op de reservelijst voor een coronavaccin, is vandaag volledig weggewerkt. Het aanmelden en inschrijven op de digitale reservelijst verloopt terug vlot. De website lokte gisteren bij de lancering al meer dan een half miljoen bezoekers.

Sinds gisteren kunnen Belgen ouder dan 18 jaar zich online inschrijven op de reservelijst om een coronavaccin te krijgen. Als een vaccinatiecentrum dan overschotten heeft, kunnen mensen op de reservelijst last-minute opgeroepen worden. Het gaat dus steeds om een beperkt aantal dosissen.

Wachtrij

Het online platform lokte gisteren al meer dan 500.000 bezoekers, wat een wachtrij deed ontstaan die de hele dag bleef aangroeien. De Taskforce Vaccinatie laat weten dat deze wachtrij vandaag is weggewerkt. Degenen die gisteren niet konden inloggen, kunnen zich vanaf vandaag terug makkelijk registreren op Qvax.

Meer dan 250.000 inschrijvingen

Al heel wat mensen schreven zich in op de reservelijst. Vanmorgen stond de teller op meer dan 250.000 registraties. Bijna 10% was ouder dan 65 jaar, en zij maken momenteel het meeste kans om te worden opgeroepen.

De mensen op de reservelijst zullen gecontacteerd worden in dalende leeftijd, zoals voorzien in de vaccinatieplanning, en dus niet op basis van wie zich eerst heeft ingeschreven. Een 28-jarige kan een 65-jarige dus niet voorbijsteken, zelfs niet als hij zich eerder dan de 65-jarige heeft geregistreerd. Je maakt dus veruit het meeste kans om te worden opgeroepen als je tot dezelfde leeftijdsgroep behoort als de mensen die momenteel worden gevaccineerd.