Nieuws

Hoeselt opent speelzone en buitenklas in natuurgebied Vallei van de Winterbeek

Hoeselt is een speelzone rijker. In het natuurgebied Vallei van de Winterbeek kunnen kinderen vanaf nu spelen op het terrein Ten Brandenbosch, het Bos van de Hoop. Kinderen van basisschool 't Nederwijsje mochten de speelzone als eersten uittesten.

De speelzone ligt middenin een natuurgebied. Het terrein van 1,5 hectare waar de speelzone ligt hoorde eerder ook bij het natuurgebied, maar kan nu dienst doen als speelplein en buitenklas. De gemeente Hoeselt is eigenaar van de grond, en liet ze door Natuurpunt inrichten via een Limburgs biodiversiteitsproject. 

In 2020 werd de symbolische eerste okkernoot geplant met kinderen van 't Nederwijsje. De school en de kinderen wilden graag regelmatig lessen laten doorgaan in het gebied, en zo ontstond destijds het idee om de plek tot speelzone in te richten. "We hebben fruitbomen en notenbomen geplant en zullen binnen enkele jaren de vruchten ervan kunnen plukken," zegt directeur Jos Gregor.

In het najaar komt de buitenklas er. Eerst moeten nog enkele houten constructies worden geplaatst zodat de kinderen kunnen schuilen bij regen.