Hogeschool PXL stopt resoluut met bekende vleesgrill: "Voortaan enkel CO2-neutrale hamburgers"

Hogeschool PXL stopt resoluut met bekende vleesgrill: "Voortaan enkel CO2-neutrale hamburgers"

Hogeschool PXL stopt resoluut met bekende vleesgrill: "Voortaan enkel CO2-neutrale hamburgers"


Op World Veggie Day komt Hogeschool PXL met stevig nieuws. Vanaf dit academiejaar vind je in hun restaurants enkel nog een plantaardige, CO2-neutrale versie van de hamburger. "Minstens even lekker en super klimaatvriendelijk", zegt Rudy Rampelberg, hoofd van PXL-Catering. "Maar dat is niet alles: de vleesgrill gaat defenitief op slot". En ook voor de klassieke videe en bolognaisesaus, wordt vanaf nu een vegetarisch alternatief voorzien.


"Voor ons een evidente keuze", vertelt Rudy Rampelberg, hoofd van PXL-Catering. "Er was reeds geruime tijd een mooi ‘veggie en vegan’ aanbod in een aparte hoek van onze restaurants. Maar nu gaan we een stap verder en willen we al onze studenten en docenten bewust maken van de klimaatimpact van hun voedingskeuze. En dat is nodig. Want vandaag is de voedingsproductie en daar bijhorende consumptie verantwoordelijk voor meer dan 20% van de totale CO2 uitstoot."


Meer woke
"Wij zagen de voorbije jaren hoe de vlees-en visgrill stelselmatig achteruitging. Maar liefst met 30 procent", gaat Rampelberg verder. "Gelijklopend steeg de interesse van onze studenten voor ‘veggie en vegan’. Studenten zijn nu eenmaal meer ‘woke’. Dus hebben we dit academiejaar besloten om onze grill te sluiten. Drastisch. Ik weet het. En als blijkt dat er massaal protest komt, zullen we ook niet aarzelen om de studenten hun steak terug te geven. Klant is koning. Maar we gaan het wel proberen." De volgende stap is samenwerken met lokale boeren. De PXL wil inzetten op korte keten. In samenwerking met de firma Greenway gaan ze de rest-uitstoot van het gerecht 100% compenseren via hun ‘Carbon offset programma’. "Op deze manier besparen we gemiddeld 2 tot 5 kg CO2-uitstoot per portie."



Twee euro deals voor veggie
"De communicatie naar onze studenten en docenten wordt evenwel zeer belangrijk", vertelt Rampelberg. "Zeker in het begin van een academiejaar. In onze restaurants is er een groot aanbod en dat veroorzaakt bij onze bezoekers heel wat keuzestress. Ook voor de ‘future proof’ gerechten. Daarom gaan we deze gerechten in de kijker plaatsen en regelmatig aan een zeer voordelige prijs aanbieden. Herinner u de 2 euro-acties van de fastfoodketens. Wel, die gaan wij ook doen. Twee euro deals voor ‘vegan en veggie’. De portemonnee van een student kan nogal eens doorslaggevend zij. Maar goed, door deze economische ingreep hopen wij onze consument te kunnen motiveren om voor een klimaatvriendelijk gerecht te kiezen."


Gerelateerd nieuws

  • Valerie Del Re blikt terug op periode bij Greenpeace: "Niet alleen klimaat maar ook democratie is in gevaar"

    Valerie Del Re blikt terug op periode bij Greenpeace: "Niet alleen klimaat maar ook democratie is in gevaar"

  • Expo in Japanse tuin toont de schoonheid van imperfectie

    Expo in Japanse tuin toont de schoonheid van imperfectie

  • PKP DWNTWN pakt uit met derde podium

    PKP DWNTWN pakt uit met derde podium

  • Zomerse zwemkampen leren de Limburger zwemmen

    Zomerse zwemkampen leren de Limburger zwemmen

  • Wild van Limburg (EP04): Vroedmeesterpad

    Wild van Limburg (EP04): Vroedmeesterpad

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren, statistieken te verzamelen en advertenties te personaliseren. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image