Nieuws

Houthalense Plas opent vanaf zondag opnieuw onder strikte voorwaarden

door Margo Ombelets

De Houthalense Plas gaat zondag 16 augustus weer open. Dat heeft de crisiscel samen met het schepencollege, politie CARMA en de gouverneur beslist. Dinsdag 11 augustus werd de Houthalense Plas gesloten nadat enkele schermutselingen ontstonden waarbij volgens burgemeester Yzermans 60 tot 70 jongeren van buiten de provincie betrokken waren.

De opening zal gebeuren onder zeer strikte voorwaarden om de veiligheid van de bezoekers van de zwemzone te garanderen. "Zowel op het vlak van gezondheid in de coronatijd als op het vlak van persoonlijk respect zijn dit twee belangrijke pijlers," staat in het persbericht van de gemeente.

De volgende maatregelen worden getroffen:

  • Het aantal bezoekers aan de Plas wordt beperkt tot 750. Dit wordt gecontroleerd aan de hand van bandjes die aan de ingang uitgedeeld worden, door de inzet van bewakers en door middel van toegangscontrole aan de Binnenvaartstraat.
  • De Plas zal enkel tussen 10 en 20 uur toegankelijk zijn voor bezoekers.
  • Politie CARMA bewaakt de veiligheid via intensieve controles en zal gepaste maatregelen nemen tegen bezoekers die zich niet aan de geldende gedragsregels houden.


"Omwille van de beperkte capaciteit richten we ons vooral op de lokale bevolking. Dit begeleiden we via onze sociale media. We wijzen er ook op dat momenteel code oranje geldt in het hitte- en ozonplan en dat dus de algemene mondmaskerplicht opnieuw geldt voor verplaatsingen aan de Plas," staat er in het persbericht lezen.

Indien de genomen maatregelen onvoldoende blijken om de bezoekers veilig te ontvangen, gaat de Plas onherroepelijk opnieuw dicht.