Gezondheid

Huisartsen eerstelijnszone Kemp & Duin kunnen vanaf morgen op huisbezoek met vervoersdienst

De eerstelijnszone Kemp & Duin start vanaf morgen met een vervoersdienst voor huisartsen. Dokters die op huisbezoek gaan bij patiënten met een mogelijke corona-besmetting, kunnen gebruik maken van een busje met chauffeur. De gemeenten Genk en Oudsbergen stellen een busje ter beschikking voor ritten in Genk, Oudsbergen en Bree.

Het oorspronkelijke voorstel komt van de huisartsenkringen Prometheus en Bree-Oudsbergen. Zij bedachten een manier om hun leden beter te kunnen beschermen tijdens een huisbezoek. Samen met de lokale besturen werd een concreet plan uitgewerkt.

Vanaf morgen zullen de dokters van de twee huisartsenkringen dagelijks tussen 12 en 20 uur ritten kunnen reserveren. Door gebruik te maken van de vervoersdienst kunnen de huisartsen zichzelf makkelijker beschermen tegen een mogelijke besmetting. De huisarts kan achteraan in het busje plaatsnemen, waar voldoende ruimte is voor het wisselen van beschermingsmateriaal na een consultatie. De chauffeur is afgeschermd door een plexiglaswand en draagt ook het nodige beschermingsmateriaal.

Voor de organisatie van deze vervoersdienst werken de gemeenten Genk, Oudsbergen en Bree samen. De dispatching gebeurt door de vervoersdienst van de stad Genk.