Nieuws

IKEA roept GOTHEM-lampen terug wegens risico op elektrische schok

IKEA verzoekt klanten met een GOTHEM-lamp met aandrang om die niet meer te gebruiken en naar een IKEA-vestiging terug te brengen, wegens risico op een elektrische schok. Nadat in enkele lampen beschadigde elektriciteitskabeltjes zijn gevonden, heeft IKEA besloten alle GOTHEM-lampen terug te roepen. Als er snoeren beschadigd zijn, kan de metalen behuizing van de lamp onder stroom komen te staan, en dat kan gevaarlijk zijn.

IKEA vraagt alle klanten met een GOTHEM-lamp om die niet meer te gebruiken, ook al werkt ze normaal. Klanten mogen de drie verschillende modellen van de lamp terug naar een IKEA-woonwarenhuis brengen voor volledige terugbetaling. Er zijn voorlopig geen meldingen ontvangen van mensen die zich aan de lamp verwond hebben, maar wel van twee klanten en een woonwarenhuismedewerker die een elektrische schok kregen.

De GOTHEM-lampen werden sinds oktober 2015 verkocht in alle IKEA-markten. Klanten kunnen de lamp naar een IKEA-woonwarenhuis terugbrengen voor volledige terugbetaling. Een bewijs van aankoop (kassaticket) is niet nodig. Meer info op www.ikea.be of op het gratis nummer 0800 15 003.