Nieuws

Inspecteurs politie LRH krijgen beschermengel

Politiemensen van de zone Limburg Regio Hoofdstad krijgen een 'guardian angel'. De guardian angel is een individueel veiligheidslampje dat met een magnetische clip aangebracht wordt op het schoudergedeelte van het kogelwerend vest van de inspecteurs. De beschermengelen komen overgewaaid vanuit Amerika.

“De Amerikaanse politie werkt er al enige tijd mee,” zegt korpschef Philip Pirard. “Eén van onze inspecteurs heeft het lampje online ontdekt. We waren meteen gewonnen voor het idee en hebben beslist om alle inspecteurs en hoofdinspecteurs van onze interventie- en verkeersdienst ermee uit te rusten.” Politie LRH is de eerste zone die haar collega’s uitrust met het veiligheidslampje.

De guardian angels kunnen gebruikt worden als leeslampje maar het toestel bewijst vooral zijn nut op vlak van zichtbaarheid. Het LED-lichtje kan immers ook gebruikt worden als blauw signalisatielicht. “Onze mensen werken in de moeilijkste omstandigheden waarbij hun zichtbaarheid vaak erg beperkt is,” klink het. “Denk maar aan het vaststellen van verkeersongevallen, huiszoekingen of opsporingen op slecht verlichte plaatsen. Zij moeten dit in de meest veilige omstandigheden kunnen doen en daar zullen de guardian angels hen bij helpen.”

Het lampje kan ook op een voertuig, een fiets en zelfs een politiehond bevestigd worden. Het toestel beschikt ook over een infraroodlicht waardoor het vanuit de lucht door de politiehelikopter of drone gedetecteerd kan worden.