Justitie

Jongeren slaan buschauffeur in elkaar in Sint-Truiden

In Sint-Truiden is gisterenavond een buschauffeur van De Lijn belaagd door een groep jongeren. De man werd van achter zijn stuur getrokken en kreeg enkele rake klappen. Hij liep daarbij verwondingen op en is voorlopig werkonbekwaam.

Het incident deed zich voor op de lijn 42 van Landen naar Sint-Truiden. Rond 18.30 uur stapte een groep jongeren op de bus aan de Naamsevest in Sint-Truiden. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht, maar een halte verder komt het tot een confrontatie tussen het groepje jongeren en de bestuurder van de lijnbus. De jongeren zouden de chauffeur van achter zijn stuur mee naar buiten hebben gesleurd. Daar werd hij gestampt en geslagen. Een andere chauffeur die passeerde, wou tussenbeide komen. Daarop zijn de jongeren op de vlucht geslagen.

De chauffeur kreeg enkele rake klappen en liep daarbij verschillende letsels op. De man kan voorlopig niet opnieuw aan de slag gaan. De politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken kwam ter plaatse kijken en stelde een pv op. Zij voeren het verdere onderzoek. De gewonde chauffeur diende ook een klacht in.