Justitie

Man overvalt Genks warenhuis net voor sluitingstijd

Een warenhuis op de Guillaume Lambertlaan in Waterschei is woensdagavond tegen sluitingstijd overvallen. Een onbekende man bedreigde de kassierster en ging aan de haal met een som geld.

De verdachte stapte omstreeks 18 uur 40 de winkel binnen, wandelde wat rond en ging vervolgens naar de kassa om iets te betalen. Van zodra de kassierster de kassa opende, graaide hij met beide handen naar het geld. Hij dreigde de kassierster af met een klein mes en trachtte haar ook enkele keren te steken. De medewerkster probeerde de kassa nog te sluiten, maar de man slaagde er toch in enkele briefjes buit te maken. Van zodra enkele andere medewerkers de kassierster te hulp schoten, zette de man het op een lopen.

Politie CARMA doorzocht meteen de omgeving, maar kon de verdachte niet meer aantreffen. De man raakte vermoedelijk gekwetst aan zijn handen. Op verschillende plaatsen aan de winkel en op zijn vluchtroute werden bloedsporen gevonden. Er werd een sporenonderzoek uitgevoerd en de verdachte wordt opgespoord.