Mobiliteit en Verkeer

Nachtelijke werken op E313 tussen Lummen en Beringen

Deze maand plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer tien nieuwe portieken over de E313 ter hoogte van Beringen en Lummen. Daarbij zal de snelweg tussen het Klaverblad en complex 26 Beringen volgende week vier nachten afgesloten worden, telkens in één rijrichting. Het verkeer wordt omgeleid via de gewestwegen in de omgeving.

De werken kaderen in de renovatiewerken op de E313, waarbij extra rijstroken in beide richtingen werden aangelegd tussen het Klaverblad in Lummen en complex 26 Beringen. Die extra rijstroken werden tot nu toe als weefstroken gebruikt. Door het plaatsen van portieken met daarop digitale signalisatieborden, kunnen ze straks worden ingezet als dynamische spitsstroken. De rijstroken kunnen dan door het Vlaams Verkeerscentrum ook worden afgesloten bij onvoorziene omstandigheden, of buiten de spitsuren.Daarvoor dienen ook nog camera’s te worden geplaatst om de snelweg te monitoren. Ook de huidige wegmarkeringen van de weefstroken worden nog aangepast. Deze werken zullen ten vroegste tegen de zomer plaatsvinden.

E313 volgende week en eind mei ’s nachts afgesloten in één richting

Tussen het Klaverblad en complex 26 Beringen plaatst de aannemer deze maand vijf portieken in de rijrichting Antwerpen en vijf portieken in de rijrichting Hasselt. Voor deze werken wordt de E313 tussen het Klaverblad en complex 26 Beringen tijdens de volgende werknachten afgesloten, telkens tussen 22 u en 5 u:

Afsluiting E313 rijrichting Antwerpen, vanaf het Klaverblad: maandag 11 mei, dinsdag 12 mei en woensdag 13 mei. Het verkeer wordt dan via de omliggende gewestwegen omgeleid vanaf de eerste afrit voor het Klaverblad tot aan oprit 26 Beringen.

Afsluiting E313 rijrichting Hasselt, vanaf complex 26 Beringen: donderdag 14 mei, maandag 25 mei en dinsdag 26 mei. Het verkeer wordt dan via de omliggende gewestwegen omgeleid naar de E313 richting Hasselt en de E314.