Mobiliteit en Verkeer

NMBS breidt vanaf zondag treinaanbod uit in Limburg

Vanaf zondag 12 december breidt NMBS het treinaanbod verder uit in Limburg. De aanpassingen maken deel uit van het vervoersplan december 2020-2023. Een groot deel van de aanpassingen gebeurde al in december 2020. 

Zo komt er op weekdagen een nieuwe en snelle IC-verbinding tussen Hasselt en Antwerpen-Centraal. Deze treinen stoppen ook in Diest, Heist-op-den-Berg, Lier en Antwerpen-Berchem. Dankzij deze verbinding kunnen treinreizigers de hele dag sneller reizen tussen Antwerpen, Hasselt en de daartussen liggende stations. Tussen Antwerpen en Hasselt zal de reistijd ongeveer één uur bedragen.

Daarnaast komt er een versterkt aanbod tussen Leuven en Hasselt. Op zon- en feestdagen zullen de IC-treinen Antwerpen-Centraal – Brussels Airport-Zaventem – Leuven/Hasselt voortaan elk uur rijden tussen Leuven en Hasselt. Nu is dat nog om de twee uur. Deze treinen stoppen daardoor ook elk uur in Wezemaal, Aarschot, Langdorp, Testelt, Diest en Schulen. Op zaterdag rijden deze treinen al ieder uur tussen Leuven en Hasselt.