Mobiliteit en Verkeer

Omleiding Spelverstraat in Bilzen

Voor de aansluiting van de nieuwe Spelverstraat op de nieuwe rotonde in Bilzen, en de renovatie van de rotonde zelf zal het Agentschap Wegen en Verkeer deze rotonde gedeeltelijk afsluiten. De werkzaamheden starten op maandag 5 september en zouden ten laatste vrijdag 16 september klaar moeten zijn.

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds begin augustus aan de aanleg van de omleiding van de Spelverstraat. De oude Spelverstraat sluit aan op de Maastrichterstraat (N2) en de nieuwe zal aansluiten op de rotonde ter hoogte van de Maastrichterstraat (N2) en de Alden Biesensingel (N700). Momenteel gebeuren deze werkzaamheden zonder hinder voor het verkeer.

Vanaf dinsdag 6 september zal het lokale verkeer op de Maastrichterstraat (N2) kunnen blijven rijden. Er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst waardoor het verkeer op de Maastrichterstraat beurtelings de rotonde kan passeren. Voor het verkeer op de Alden Biesensingel (N700) is er echter een omleiding voorzien. De Alden Biesensingel (N700) wordt immers afgesloten t.h.v. het kruispunt met de Biesenweg en Linnerbocht (N701). Als men bijvoorbeeld komende vanaf de E313 naar Maastricht wil rijden zal men dan de omleiding moeten volgen via de Riemsterweg (N745) en de Rode Kruislaan (N758).

Tijdens de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 september zal de rotonde volledig afgesloten worden in alle richtingen. De aannemer vernieuwt dan het wegdek. Alle verkeer volgt een lokale omleiding.