Nieuws

Ook Hasseltse gebouwen gehuld in regenboogkleuren

door Margo Ombelets

De volgende dagen zullen verschillende stadsgebouwen gehuld worden in regenboogkleuren. Daarmee volgt Hasselt het voorbeeld van tal van andere steden en gemeenten. "Inclusiviteit is voor ons belangrijk. Alleen samen maken we Hasselt", aldus het stadsbestuur.

De actie van het stadsbestuur is een reactie op de heisa die ontstaan is tijdens het Europees Kampioenschap voetbal. Nu de Allianz Arena in München van de UEFA niet in regenboogkleuren mag worden verlicht tijdens de match tussen Duitsland en Hongarije vanavond, doet Hasselt wat in München niet mag. 

De vorige week in het Hongaarse parlement goedgekeurde wet die bepaalt dat er niet mag worden verwezen naar holebi's en transgenders in ruimtes waar minderjarigen aanwezig kunnen zijn is de aanleiding van deze actie. "In Hasselt is geen plaats voor discriminatie. Bij ons is iedereen welkom", besluit burgemeester Steven Vandeput.

Concreet zullen ’t Scheep, de Oude Rijkswachtkazerne, het historisch Stadhuis, de Grote Markt, de Badderijstraat en de Blauwe Boulevard vanaf vanavond gehuld worden in regenboogkleuren.