Justitie

Opdrachtgever voor moord Silvio Aquino in de cel

Een man uit Maasmechelen is gearresteerd voor de moord op Silvio Aquino (41). Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. De voormailige restaurantuitbater is al een week aangehouden en zou de moord bekend hebben.

De dader is een ex-restaurantuitbater en vermoedelijke cocaïnetrafficant uit Maasmechelen. Na een mislukte drugsdeal met de Aquino's, zou de man uit zijn geweest op wraak. De advocaat van Silvio Aquino, Sven Mary, spreekt tegen dat de moord het gevolg is van een mislukte drugstrafiek. Het werd volgens hem nooit bewezen dat de ex-restauranthouder en zijn cliënt samen zaken deden. Wel gelooft hij dat de man uit was op het geld van de Aquino-familie.

Silvio Aquino werd op 27 augustus vorig jaar in Opglabbeek klemgereden door vijf Bosnische criminelen. Er volgde een schermutseling, waarop Aquino neergeschoten werd. Zijn vrouw, die bij hem in de auto zat, kon nog ontsnappen. Tijdens de schietpartij werd ook een van de daders dodelijk geraakt. De man werd nadien door zijn kompanen gedumpt op de pechstrook in Nederland.

Het parket wil voorlopig enkel kwijt dat er belangrijke wendingen zijn in het moorddossier van Silvio Aquino.