Mobiliteit en Verkeer

Opgelet: deze carpoolparkings sluiten dit weekend

door Margo Ombelets

Het Agentschap Wegen en Verkeer reinigt in de nacht van 29 op 30 maart de carpoolparkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen. Tijdens die poetswerken moeten de carpoolparkings leeg zijn. Wie er toch parkeert, riskeert getakeld te worden en zal een boete krijgen.

De aannemer voert de reinigingswerken uit tijdens de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 maart 2019 tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Om de werken goed uit te kunnen voeren, dienen de parkings volledig leeg te zijn. Daarom kondigde het agentschap deze werken ter plekke al ruim op voorhand aan. 

De werkzaamheden passen binnen de periodieke reiniging van de Limburgse carpoolparkings. Tijdens de nacht van 22 op 23 maart werd er op de overige parkings al 2,1 ton veegvuil opgehaald.

Andere carpoolparkings blijven open als alternatief
Tijdens de reinigingswerken blijven de overige carpoolparkings beschikbaar voor de pendelaars. Omdat de carpoolparking van Maasmechelen relatief ver van de andere locaties ligt, voorziet het agentschap i.s.m. het gemeentebestuur, een alternatief in Maasmechelen zelf. Deze carpoolers kunnen tijdelijk gebruik maken van de gemeentelijke parking langs de Kolenmijn Limburg-Maaslaan tegenover het voetbalstadion van Patro Eisden Maasmechelen.