Justitie

Lommelse dealers ingerekend nadat zij alcoholcontrole ontvluchten

Twee 21-jarige mannen uit Lommel zijn gisteren voor de Hasseltse onderzoeksrechter verschenen in het kader van verschillende drugsmisdrijven en verkeersovertredingen. Het tweetal werd op zaterdag 11 januari gearresteerd in het Antwerpse Retie, nadat ze eerder een alcoholcontrole ontvluchtten in Lommel. Bij het doorzoeken van het voertuig en bij een navolgende huiszoeking werden grote hoeveelheden soft- en harddrugs, drugsattributen en een aanzienlijke som geld aangetroffen.

De lokale politie Balen-Dessel-Mol kreeg zaterdagavond rond 21.00 uur een oproep binnen van een incident in Lommel. Daar had een voertuig een alcoholcontrole ter hoogte van de Ringlaan (N71) genegeerd en vervolgens de vlucht genomen richting Balen. Na een wilde achtervolging kon de politie het voertuig tot stilstand brengen in Retie. Hierbij liep een inspecteur van de politie Balen-Dessel-Mol verwondingen op en raakten ook twee dienstvoertuigen beschadigd.

Grote hoeveelheden soft- en harddrugs

In de wagen zaten twee 21-jarige mannen uit Lommel en een 19-jarige vrouw uit Mol. Bij het doorzoeken van het voertuig werden cannabis, drugsattributen en een grote som geld aangetroffen. Nadien volgde een huiszoeking bij de verdachten in Lommel. Daar stuitte de politie op een grote hoeveelheid soft- en harddrugs en een kweektent. Ook werd de moeder van één van de verdachten, een 46-jarige vrouw uit Lommel, gearresteerd.

Onderzoeksrechter in Hasselt

Gisteren werden de twee verdachten uit Lommel voorgeleid voor de Hasseltse onderzoeksrechter. Naast de drugsmisdrijven werden er ook processen verbaal opgesteld voor tal van verkeersovertredingen en het gebruik van drugs in het verkeer.