Justitie

Politie betrapt twee gauwdieven in Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft zaterdag twee Roemenen onderschept, die verdacht worden van een poging tot gauwdiefstal. De mannen werden door een alerte voorbijgangster betrapt terwijl ze probeerden om spullen uit iemands handtas te stelen. Dankzij een goede omschrijving werden de twee verdachten even later herkend en mee naar het politiekantoor genomen.

Zaterdagnamiddag rond 15.00 uur kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding binnen van een poging tot gauwdiefstal in de Koning Albertstraat in Hasselt. Een alerte voorbijgangster merkte op hoe twee verdachten ter hoogte van een etalage probeerden om iets uit de handtas van het slachtoffer te stelen. Ze sprak de verdachten aan waarna deze wegwandelden. Het slachtoffer werd op de hoogte gebracht van de feiten, maar er bleek niets gestolen te zijn. Dankzij een goede omschrijving kon de politie Limburg Regio Hoofdstad de verdachten even later onderscheppen. Ze werden mee naar het politiekantoor in Hasselt genomen voor verhoor.

De twee verdachten, mannen van 33 en 42 jaar, zijn afkomstig van Roemenië en verbleven illegaal in België. Ze kregen van Dienst Vreemdelingenzaken het bevel om het grondgebied te verlaten.