Justitie

Politie Bilzen betrapt beginnend bestuurder met positieve speekseltest

Zaterdag heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen – Hoeselt – Riemst bij het ochtendgloren op de Markt van Bilzen een voertuig onderschept naar aanleiding van een verkeersinbreuk. Het voertuig stond even voordien in de uitgangsstraat van Bilzen foutief geparkeerd op een taxi-plaats en werd daarvoor geverbaliseerd.

Toen de agenten het voertuig zagen rijden, werd de bestuurder attent gemaakt op de opgestelde bekeuring. Maar de bestuurder uit Genk, die slechts 8 maanden zijn rijbewijs had, bleek te veel gedronken te hebben. Hij had maar liefst 1.8 promille in het bloed. Daarenboven wees een afgenomen speekseltest op het recentelijk gebruik van cannabis. Het rijbewijs van de 24-jarige bestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De betrokkene zal zich later moeten verantwoorden bij de politierechter.

Zaterdagnacht werden nog 5 andere bestuurders onderworpen aan een alcoholtest. Eén bestuurder uit Lanaken blies net teveel en zag zijn rijbewijs voor 3 uur ingehouden worden. Hij krijgt een boete van 170 euro thuisgezonden. De andere 4 bestuurders bliezen 'safe'.

Zondagmorgen werd omstreeks 04u00 op de Paalsesteenweg te Beringen een voertuig aan de kant gehaald door een interventieploeg van de lokale politie Bilzen – Hoeselt- Riemst. De ploeg keerde terug van een ordedienst in Beringen. Omdat het dienstvoertuig ei zo na werd aangereden door een ander voertuig, werd de bestuurder onderworpen aan een ademtest. Daaruit bleek dat de bestuurder 1 promille in het bloed had. Het rijbewijs van de bestuurder werd voor 6 uur meegenomen door de ploeg van Bilzen – Hoeselt – Riemst. In het voertuig werd ook een gebruikshoeveelheid marihuana aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen en meegenomen naar het commissariaat in Bilzen. De bestuurder mag het later bij de rechter gaan uitleggen.