Justitie

Politie Bilzen betrapt bestuurder en passagier met flesje GHB

door Margo Ombelets

Politie Bilzen betrapt een bestuurder en passagier op de Meremweg met een flesje GHB. Buurtbewoners meldden rond half twaalf bij de politie dat de inzittenden van een voertuig overlast veroorzaakten.

Volgens de anonieme melder leken de inzittenden onder invloed van verdovende middelen. Toen de interventieploeg van de politie ter plaatse kwam, reed het voertuig weg. In de vlucht, gooiden de inzittenden iets uit hun raam. Later bleek dit te gaan om een flesje GHB. De agenten konden de twee iets verderop tegenhouden.

De vier inzittenden van het voertuig werden aan een controle onderworpen en er werd nog meer GHB aangetroffen. In totaal ruim 100 gram. De bestuurder van de wagen legde een positieve speekseltest af en bleek in het bezit te zijn van een verboden wapen, een mes. Naar aanleiding van deze vaststellingen volgde er nog een huiszoeking waarbij een geseind persoon werd aangetroffen. Ook werden tijdens de huiszoeking een kleine hoeveelheid speed en marihuana aangetroffen, en een verboden wapen, met name een boksijzer. De personen zullen zich later moeten verantwoorden.