Justitie

Politie Bilzen vat 4 inbrekers op bouwwerf van nieuw ziekenhuis

door Margo Ombelets

Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst betrapt 4 inbrekers op de bouwwerf van het nieuwe ziekenhuis in Bilzen. In de wagen van de verdachten vonden de agenten inbrekersmateriaal en een stoorzender. De vier werden aangehouden door de onderzoeksrechter.

In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 oktober kreeg de politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst een melding van verdachte gedragingen op de bouwwerf van het nieuwe ziekenhuis te Bilzen. Een getuige merkte een luid alarm op en zag enkele verdachte personen op de site. De toegesnelde patrouilles konden op een nabijgelegen parking een wagen aantreffen met vier Roemenen. Zij bleken in het bezit van inbrekersmateriaal. In hun auto werd ook een stoorzender (een zogenaamde 'wireless jammer') aangetroffen: dit apparaatje verstoort het signaal dat wordt uitgezonden door de afstandsbediening van een auto zodat het vergrendelen verhinderd wordt. De wagen was voorzien van valse Franse kentekens.

De vier verdachten werden overgebracht naar het commissariaat te Bilzen en opgesloten in de cel. Verder onderzoek zal door de federale gerechtelijke politie gevoerd worden. Het viertal werd gisteren voorgeleid en aangehouden.