Justitie

Politie Bilzen vat twee dieven die inbraken bij Sint-Vincentius

door Margo Ombelets

Donderdag werd er ingebroken in de Bilzerse lokalen van de VZW Sint-Vincentius. Dieven gingen aan de haal met eten en snoepgoed, bedoeld voor kansarme kinderen. De politie kon snel twee verdachten arresteren, en de buit terug brengen.

Rond 14 uur kreeg de politie een oproep dat er een inbraak plaats vond in de lokalen van VZW Sint-Vincentius te Bilzen. De vereniging biedt al tientallen jaren ondersteuning aan kansarme gezinnen binnen regio Bilzen. Er werden heel wat levensmiddelen buitgemaakt, waaronder snoepgoed dat bestemd was voor kinderen.

Na de vaststellingen ter plaatse, slaagde de interventieploeg erin om twee verdachten staande te houden die een eindje verderop huiswaarts fietsten. De twee droegen rugzakken waarin ze de gestolen goederen vervoerden. Beide verdachten, reeds goed gekend bij onze diensten, worden van hun vrijheid benomen en overgebracht naar het politiecommissariaat.

Er volgde een huiszoeking op de locatie waar de twee mannen verblijven. Hierbij kon de politie aanwijzingen vinden dat de diefstal op voorhand gepland werd. De gestolen goederen zijn terug aan de VZW bezorgd .

Na een nachtje in de politiecel en overleg met het Parket van Limburg werden de twee verdachten deze voormiddag opnieuw in vrijheid gesteld. Ze zullen zich op een later tijdstip mogen verantwoorden voor de rechtbank.