Justitie

Politie legt lockdownfeestje stil in Peer

Dit weekend in de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie Kempenland een lockdownfeestje stilgelegd in een woning in Peer. Er waren zestien personen aanwezig, waaronder vijf Nederlanders. Ook trof de politie lachgas aan in de woning. De feestvierders kregen een boete en de nodige pv’s werden opgesteld.

“Tijdens hun patrouille merkten onze inspecteurs dat er aan een woning in de Drieskenshofweg opvallend veel auto’s geparkeerd stonden”, zegt eerste commissaris Eric Cenens van de Politiezone Kempenland. “Aan één van de wagens werden flessen sterke drank gekoeld, waardoor het vermoeden ontstond van een feest. Toen onze mensen aanbelden om de situatie te verifiëren, werd hen de toegang geweigerd. Na telefonisch contact met Parket Limburg drongen wij het huis binnen. Er bleek inderdaad een feest aan de gang, waarbij zestien personen zonder enige aandacht voor de coronamaatregelen zich te goed deden aan alcohol en lachgas.”

Verschillende feestvierders probeerden zich nog te verstoppen in afgesloten kamers, kasten en zelfs achter de isolatie van inbouwmeubelen. Zij werden allemaal geïdentificeerd en de nodige processen-verbaal werden opgesteld. Er waren vijf Nederlanders bij het gezelschap. De andere feestvierders kwamen uit Genk, Houthalen-Helchteren en Hasselt.

Pand afgehuurd

De burgemeester van Peer Steven Matheï is ‘not amused’ met het wangedrag van de feestvierders. “Blijkbaar hadden deze personen het pand langs de Drieskenshofweg speciaal afgehuurd om er een lockdownfeestje te organiseren. Zoiets is volstrekt onaanvaardbaar, zeker als je weet dat een hele samenleving zich alle moeite getroost om het coronavirus af te remmen. Wij stellen in Peer alles in het werk om snel van start te gaan in het vaccinatiecentrum aan de Noordervest om de inwoners van Peer, Hechtel-Eksel, Hamont-Achel en Bocholt in te enten. Dit egoïstisch gedrag van enkelen doorkruist ieders inspanningen en dat kunnen wij in Peer niet tolereren. Ik treed het optreden van politie en parket dan ook volledig bij.”