Justitie

Politie legt verjaardagsfeest met minderjarigen stil in Tongeren

De politie Tongeren-Herstappe heeft afgelopen weekend een verjaardagsfeest stilgelegd in Tongeren. In totaal kregen zeven minderjarigen een coronaboete.

De politie kreeg zaterdagavond een oproep binnen van een getuige die verschillende personen in feestkledij had zien binnengaan in een woning aan de Tongersveldstraat. Enkele politieploegen zijn daarop ter plaatse gaan kijken. De deur werd niet geopend voor de politie, maar zij hoorden duidelijk verschillende stemmen uit de woning komen. Daarop werd er via de Officier contact opgenomen met de Procureur des Konings, die toestemming gaf om het huis te doorzoeken. Op dat moment kwam de bewoner juist thuis. Hij liet de politie binnen in de woning.

In de kelder werden er zeven minderjarigen tussen de leeftijd van 14 en 17 jaar aangetroffen. Zij hielden een verjaardagsfeest voor één van de aanwezigen en waren zich, naar eigen zeggen, van geen kwaad bewust. Hun verklaring aan de politie was dat zij dachten dat het toegelaten was om in het weekend samen te komen, aangezien zij de hele week ook samen in school zaten. Alle aanwezigen kregen een proces-verbaal van de politie. Ook werd er voor gezorgd dat zij allemaal terug veilig thuis kwamen.