Justitie

Politie LRH betrapt drugsdealer en taxichauffeur onder invloed tijdens overlastcontroles

De politie Limburg regio Hoofdstad voerde gisteren controles uit op gekende overlastlocaties in Hasselt. Tijdens deze controles werd onder andere een drugsdealer op heterdaad betrapt en bleek een taxichauffeur onder invloed van drugs passagiers te vervoeren.

In de stationsomgeving stootte de politie op een dealer die net drugs aan het verkopen was. Zowel de verkoper als de koper werden gecontroleerd. De koper had een gebruikershoeveeldheid cannabis op zak. De verkoper was in het bezit van verschillende zakjes cannabis en meer dan 150 euro cash geld. Beide personen werden meegenomen naar het politiekantoor, waar de nodige processen-verbaal werden opgesteld. De 32-jarige drugsdealer uit Marokko kreeg naast een proces-verbaal ook een bevel om het grondgebied te verlaten en een inreisverbod.

In de binnenstad van Hasselt werd een taxichauffeur gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van drugs te zijn terwijl hij passagiers vervoerde. Tijdens de controle kon hij ook geen rijbewijs voorleggen omdat hij dat niet op zak had. Zijn wagen werd dan ook getakeld.

In totaal controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad twee voertuigen en 18 personen, waarbij 6 voorwerpen in beslag werden genomen. Er werden 16 processen-verbaal opgesteld.