Justitie

Politie LRH kan verdachte van diefstal met list oppakken

door Margo Ombelets

De politie Limburg Regio Hoofdstad kon een 32-jarige man oppakken die ervan verdacht werd om meerdere diefstallen met list gepleegd te hebben. Hij gaf zich uit als een controleur van de watermaatschappij om zich zo toegang te verschaffen tot de woonst van de slachtoffers. De onderzoeksrechter in Hasselt besliste om hem aan te houden.

De afgelopen weken kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad vier meldingen van pogingen en diefstallen met list in Hasselt. De verdachte gaf zich uit als een medewerker van De Watergroep en hij vroeg toegang tot de woning om de waterleidingen te controleren. De redenen van zijn bezoek varieerden van een lek in de straat tot giftige stoffen in de leidingen. Op twee locaties werd hij niet binnengelaten en bleef het bij een poging. Twee slachtoffers lieten hem wel binnen. Tijdens zijn zogenaamde controle kon hij de woonst doorzoeken en juwelen buitmaken.

De politie Limburg Regio Hoofdstad voerde het onderzoek en kwam de verdachte op het spoor. Tijdens een huiszoeking in zijn woonst in Sint-Truiden werden er juwelen gevonden. Een aantal van deze juwelen konden terug aan de eigenaar overhandigd worden.

De verdachte, een 32-jarige man uit Sint-Truiden, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Deze besliste om hem aan te houden.