Justitie

Politie LRH lost twee fietsdiefstallen op dankzij camerabeelden

door Margo Ombelets

De politie Limburg Regio Hoofstad kon twee gestolen fietsen terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaars. De fietsen werden enkele weken geleden gestolen aan de bibliotheek in Hasselt. De zaak werd opgelost met behulp van camerabeelden.

Enkele weken geleden kwam er bij de politie Limburg Regio Hoofdstad een aangifte van een fietsdiefstal binnen. De elektrische fiets werd gestolen aan de bibliotheek in Hasselt. Op camerabeelden van de stad Hasselt was een verdachte te zien die de fiets meenam. Hij gebruikte een slijpschijf om het slot te verwijderen. De politie-inspecteurs herkenden de verdachte op de camerabeelden. In de woning van de man in Zonhoven trof de politie nog een gestolen elektrische fiets aan. Beide fietsen werden terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaars.

Strijd tegen fietsdiefstallen
"Met het goede weer ruilen veel mensen de auto opnieuw in voor de fiets," zegt korpschef Philip Pirard. "Helaas betekent dit dat ook de fietsendieven terug in actie schieten. Daarom hebben wij, samen met verschillende partners zoals bijvoorbeeld het parket Limburg, de strijd tegen fietsdiefstallen opnieuw opgevoerd. Veel fietsdiefstallen vinden plaats in het centrum van Hasselt. Het cameranetwerk dat de stad Hasselt hier heeft uitgerold, is voor ons een fantastisch hulpmiddel. Op basis van de camerabeelden kunnen wij enorm veel diefstallen oplossen."

De politie Limburg Regio Hoofdstad vraagt dat burgers zo snel mogelijk aangifte doen wanneer hun fiets gestolen werd. Zonder aangifte is het voor de politiediensten onmogelijk om gevonden fietsen terug aan de rechtmatige eigenaar te bezorgen.