Mobiliteit en Verkeer

Politie meet overdreven snelheden in Limburg

Dit weekend werden er op verschillende locaties in Limburg snelheidscontroles gehouden. Daar werden enkele overdreven snelheden gemeten door de politie.

Hasselt en Zonhoven

In Hasselt en Zonhoven voerde de politie Limburg Regio Hoofdstad dit weekend diverse snelheidsscontroles uit. Op de N74 richting Hasselt werden 539 voertuigen gecontroleerd. 21 bestuurders hielden zich niet aan de maximum toegelaten snelheid van 90 km/u. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 141 km/u.

Op de Kuringersteenweg richting Kuringen werden de snelheden van 105 voertuigen gemeten. 11 bestuurders overtraden de maximum snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 137 km/u.

Op de Beringersteenweg richting Heusden overschreden 31 van de 356 gecontroleerde bestuurders de maximumsnelheid van 70 km/u. Er werden snelheden gemeten tot 123 km/u.

Beringen

Ook de lokale politie van Beringen-Ham-Tessenderlo voerde het afgelopen weekend verschillende verkeerscontroles uit. In totaal werden er 877 voertuigen onderworpen aan een controle. 34 bestuurders reden te snel. De koplopers hierbij waren 2 chauffeurs die snelheden haalden tot 117 en zelfs 120 km/uur op de Beverlosesteenweg. De maximumsnelheid bedraagt daar 70km/u.