Justitie

Politie Overpelt houdt extra patrouilles tegen inbraken

De laatste weken is er een toename van inbraken in Overpelt. Uit analyse is gebleken dat veel van de inbraken gebeuren in de vroege avond. De lokale politie zal daarom de komende tijd extra patrouilles inzetten om te trachten de inbraken een halt toe te roepen. De politie in Overpelt roept tegelijk iedereen op om elke verdachte gedraging onmiddellijk te melden bij de politie via het gratis oproepnummer 101.

De woninginbraken kennen traditioneel een stijging in de donkere wintermaanden van november tot maart. Het blijkt dat vooral de late namiddag en de vroege avond bijzonder gevoelig zijn voor inbraken in woningen. Ook bij de feiten in Overpelt blijkt dit het geval. De politie zal daarom meer nadrukkelijk in het straatbeeld aanwezig zijn om potentiële daders af te schrikken maar zal ook anonieme patrouilles inzetten die er specifiek op gericht zijn om daders te kunnen betrappen.

Ook de bevolking kan helpen, door te melden wat verdacht is. Veelal gaat het dan om onbekenden die woningen of voertuigen observeren, aanbellen en vreemde vragen stellen en opvallend traag voorbij rijden en/of veel aandacht hebben voor woningen of voertuigen.