Justitie

Politie rolt cannabisplantage op in Genk

Politie CARMA heeft dinsdagochtend een actieve cannabisplantage ontdekt, in de kelder van een woning op de Zaveldriesstraat. Een 29-jarige man werd gearresteerd.

In het kader van een lopend onderzoek naar drugsteelt voerde Politie CARMA dinsdagochtend een huiszoeking uit in een woning op de Zaveldriesstraat in Genk. In de kelder van de woning vond de politie vijf kweekruimtes met in totaal 2.538 oogstrijpe cannabisplanten. In een technische ruimte trof men een aantal vuilniszakken met restafval aan, en allerlei materialen voor het opzetten van een plantage. Het gerechtelijk labo van de Federale Politie voerde een sporenonderzoek uit. Er werd ook diefstal van elektriciteit vastgesteld. De installaties werden ontmanteld en vernietigd door de Civiele Bescherming.

Ter plaatse arresteerde de politie een 29-jarige man van Albanese afkomst. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het commissariaat in Genk. Woensdag werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot de man aan te houden.