Justitie

Politie Sint-Truiden: "Meld verdachte gedragingen meteen via 101"

Afgelopen weekend werd een 26-jarige man gearresteerd, die gelinkt kan worden aan verschillende woninginbraken in de politiezone Sint-Truiden. De verdachte werd ondertussen voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het onderzoek wordt verdergezet.

Naast verhoogde patrouilles en controles vanwege de politie, kunnen inwoners zelf een steentje bijdragen in de strijd tegen woninginbraken. Sociale controle is volgens de politie één van die instrumenten. Meld verdachte handelingen en gedragingen onmiddellijk via het telefoonnummer 101. Beveilig ook uw woning voldoende. Zorg dat de kans dat de inbreker zijn inbraakpoging in een daadwerkelijke inbraak omzet zo klein mogelijk wordt.

Diefstalpreventie en woningtoezicht

De politie van Sint-Truiden wil de inwoners er ook aan herinneren dat je een diefstalpreventieadviseur op bezoek kan laten komen. Die controleert de volledige woning en vertelt wat de verbeterpunten zijn. Het bezoek is gratis en u beslist zelf op welke suggesties u ingaat. Wie graag wil dat de politie een oogje in het zeil houdt tijdens vakantie, begrafenissen, ziekenhuisopname of andere periodes van afwezigheid, kan woningtoezicht aanvragen. De woning wordt dan opgenomen in het patrouilletoezicht. Zowel diefstalpreventieadvies als woningtoezicht kan aangevraagd worden via politie@poltrudo.be.