Justitie

Politie stelt 14 pv’s op voor vechtpartij tussen harde kernen Genk en Standard

Politie Carma heeft veertien pv’s opgesteld in navolging van de vechtpartij tussen de harde kernen van Racing Genk en Standard op 23 april.

Via sociale media hadden beide supportersgroepen afgesproken om een confrontatie te organiseren, een dag voor de bekerfinale tussen Genk en Standard op 24 april. De groepen vonden elkaar in de omgeving van het stadion van Racing Genk. Er werd met stokken en vuurwerk gegooid. In de Nijverheidslaan kwam het tot een vechtpartij waarbij een Luikse supporter gewond raakte door stampen en slagen. De schokkende beelden van dit voorval werden online gedeeld door omstaanders.

Politie Carma kon meerdere personen identificeren op basis van beelden. In overleg met het parket werden elf pv’s opgesteld in het kader van de Voetbalwet en drie gerechtelijke pv’s voor slagen en verwondingen en beschadigingen. De Genk-supporter die de Luik-supporter tegen het hoofd stampte is ook bij de geverbaliseerden.

Het verder gevolg voor de betrokken supporters is nog niet bekend. Voor overtredingen tegen de Voetbalwet volgt minstens een boete en mogelijk een tijdelijk stadionverbod. De pv’s voor slagen en verwondingen en beschadigingen volgen de reguliere gerechtelijke weg.

Bekijk hier de reportage uit het TVL Nieuws van 24/04/21: